‘Amy Winehouse, A Family Portreit’ in Joods Historisch Museum Amsterdam

Maandag 29 februari opent in het Joods Historisch Museum in Amsterdam ‘Amy Winehouse, A Family Portrait‘, een expositie over de in 2011 op 27-jarige leeftijd overleden Londense popster Amy Winehouse. Ze ging de geschiedenis in als een van de succesvolste artiesten van de afgelopen jaren. Haar muziek wordt elke dag op de radio gedraaid en nog steeds veel verkocht. De onlangs verschenen documentaire ‘Amy’ trok een groot publiek (trailer: klik hier).

De tentoonstelling – te zien tot en met 4 september – laat het leven van Amy zien als tiener en jonge vrouw, op dat moment nog niet beïnvloed door de gigantische, vaak op sensatie beluste media-aandacht. Daarnaast is er veel aandacht voor het Londens joods milieu waaruit ze voortkwam. De familie van de popster stelde Amy’s persoonlijke bezittingen ter beschikking. Het museum presenteert een randprogramma met onder meer een lezing over de joden in Engeland, een opstelwedstrijd voor scholieren (analoog aan een opstel van Amy dat in het museum te zien is), de creatie van een kleine vintage markt, een stukje van de hippe Londense Camden market, de vertoning van de BBC-documentaire ‘Amy,The Day She Became to Dingle‘ uit 2006 en een popcollege door Leo Blokhuis..

Lees ook:Amsterdam: Museum Van Loon geeft rondleidingen voor blinden en slechtzienden
Lees ook:De Ideale(n) Nachtmis Amsterdam 2011
Lees ook:Joods Historisch Museum: ‘Benno Premsela – Max Heymans, Mannen met lef en stijl’
Lees ook:Joodse humor in ‘Lach en Vergeet’
Lees ook:Portrettencollectie bij Museum Van Loon Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>