Portrettencollectie bij Museum Van Loon Amsterdam

Van vrijdag 9 oktober tot en met 10 januari presenteert Museum Van Loon in Amsterdam een van de mooiste portrettencollecties van ons land: hoogtepunten uit de Collectie Van de Poll. Werken van beroemde kunstenaars van Ferdinand Bol tot Jan Veth, die zelden te zien zijn, maar een prachtig overzicht geven van de portretkunst door de eeuwen heen.

Museum Van Loon geeft als historisch huis ‘de eigentijdse context terug aan de portretten’ door ze in huiselijke kring te tonen. De meeste werken zijn afkomstig uit de Van de Poll-Quina Stichting. De families Van de Poll en Van Loon kennen een gezamenlijke geschiedenis die eeuwen teruggaat en beide families lieten zich regelmatig portretteren door vooraanstaande kunstenaars. Museum Van Loon staat aan de Keizersgracht 672 en was het woonhuis van de regentenfamilie van Loon. Willem van Loon was in 1602 mede-oprichter van de V.O.C. De familie stelt zeven dagen per week haar huis en collectie open voor het publiek, van 10 tot 17 uur.

Lees ook:Verkiezingsuitslagen: de exit poll
Lees ook:De Mesdag Collectie lanceert nieuwe website
Lees ook:Nieuwe poll: Wat doe jij rond Pasen?
Lees ook:Amsterdam: Museum Van Loon geeft rondleidingen voor blinden en slechtzienden
Lees ook:Hoe gaan we Koninginnedag noemen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>