Amsterdam: Museum Van Loon geeft rondleidingen voor blinden en slechtzienden

Museum Van Loon in Amsterdam gaat vanaf februari iedere eerste zondag van de maand rondleidingen geven voor blinden en slechtzienden. Daarbij mogen bezoekers objecten uit de collectie aanraken en vasthouden om te onderzoeken. De rondleiding gaat door het grachtenhuis, de tuin en het koetshuis.

Het museum was ooit woonhuis van de regentenfamilie Van Loon, die vanaf 1884 in het pand aan de Keizersgracht woonde. De familie ontving veel bezoek ene stelde het huis open in de vorm va neen museum. Het is een monument: daardoor kunnen er geen aanpassingen voor mindervaliden worden gedaan. Deze rondleidingen moeten in ieder geval voor zichtbehinderden uitkomst bieden.

Lees ook:Portrettencollectie bij Museum Van Loon Amsterdam
Lees ook:Sints paard Americo rust zaterdag uit in Museum van Loon in Amsterdam
Lees ook:Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen staat op instorten
Lees ook:Anne Frank Huis bestaat 50 jaar
Lees ook:Start herinrichting Museum Prinsenhof Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>