Eurosonic/Noorderslag – gratis side events

Woensdag 15 tot en met zaterdag 18 januari beleeft de stad Groningen de 28e editie van  EuroSonic Noorderslag, het belangrijkste platform voor Europese muziek. Het festival is uitverkocht, maar er is nog genoeg reden om naar Groningen te komen, want er is ook een gratis programma (2015: klik hier). Wie geen kaartje wist te bemachtigen, kan kijken naar het tv-verslag op zaterdag. Op de Grote Markt staat het gratis toegankelijke Eurosonic-podium, met optredens op donderdag- en vrijdagavond en zaterdagmiddag, onder andere van Kraantje Pappie, Kensington en de ambassadeurs van de Vrijheid 2014.

POPGroningen organiseert Grunnsonic, een gratis toegankelijk subfestival met getalenteerde acts uit Groningen. GasTerra sponsort de Energy Stage, ook gratis toegankelijk, met uitsluitend Groninger acts. In veel cafés treden  diverse acts op, onder de noemer Freesonic. In de Oosterstraat opent een tijdelijke winkel de deuren en sluit weer na de 18e: For the Time Being, een winkel met boeken, kunst, muziek (live en op de plaats) en bier, koffie en cola. Zaterdag beginnen hiervandaan Literaire Rock ‘n Roll wandelingen, geleid door Groninger auteurs.  Platenwinkel Plato en de Coffee Company hosten een officieel instore festival met optredens van bekende en minder bekende acts uit binnen- en buitenland.

Niet gratis side-events: In het Groninger Museum hangen 13 aquarellen van de Amerikaanse shockrock zangeres Marilyn Manson (“Masquerade’). Hardlopen kan tijdens Rock and Run op zaterdag: 6 kilometer door de binnenstad en het Noorderplantsoen en optredens in de overdekte en verwarmde tent op het Ebbingekwartier. Daar hebben zich ook de kleurrijke rollende keukens verenigd: Rock ‘n Roll Kitchen.

Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2015 – gratis events
Lees ook:Gratis side-events Eurosonic Noorderslag
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2013 – gratis side events
Lees ook:Vijfde editie De Nacht van Kunst & Wetenschap op 24 mei in Groningen
Lees ook:Woensdag 13 januari begint dertigste editie Eurosonic Noorderslag in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>