Vijfde editie De Nacht van Kunst & Wetenschap op 24 mei in Groningen

Met ruim 200 acts keert De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 24 mei voor de vijfde maal terug in de Groninger binnenstad. Zo zijn er onder meer nachtcolleges van wetenschappers in het Groninger Museum, cabaretiers op de kansel in het Academiegebouw, nieuwe mediakunst, theater en muziek op straat in de binnenstad. De kaartverkoop voor De Nacht start op dinsdag 1 april, de tickets kosten €10,-. Met programma op maar liefst zestien bijzondere locaties is Groningen op 24 mei de hele nacht de bruisende hoofdstad van kunst en wetenschap. Het programma concentreert zich op een aantal actuele thema’s: healthy aging , energy en sustainable society  (bron: persbericht).

De Nacht van Kunst & Wetenschap is dit jaar onderdeel van het lustrumprogramma van de Rijksuniversiteit Groningen. Van 15 mei tot en met 15 juni viert de RUG haar 400-jarig bestaan met het thema For Infinity. Onderdeel hiervan is het 400-vragenprogramma. Dit programma bestaat uit vragen die zijn ingestuurd door het publiek. De RUG zoekt op die vragen vervolgens een antwoord. Ook in het programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt dit project opgepakt. Er worden vragen beantwoord en de Nachtlocaties krijgen allemaal een eigen thema, horend bij de 400 vragen.

Tickets kosten €10,- en zijn verkrijgbaar via de website. De tickets kunnen ook op de dag zelf nog gekocht worden, en kosten dan €15,-. Een ticket biedt toegang tot het hele festival-binnenprogramma. Het muziekprogramma op de Vismarkt en het programma op de route is gratis toegankelijk. Voor het muziekprogramma is onder meer Douwe Bob Posthuma bevestigd, bekend van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Verder onder andere de Groningse folkband Town of Saints en de experimentele indierock van PAUS uit Portugal. In de Der Aa-kerk is plek voor de expositie de RUG ‘400 jaar wetenschap’ te bezichtigen en zijn er akoestische optredens van onder meer The Black Atlantic.

Lees ook:Vierhonderd jaar studenten in Groninger Museum
Lees ook:Koning bij start viering 400 jaar Rijksuniversiteit Groningen
Lees ook:OrbitFest: ‘Horizonverruimend Winterlichtfestival’ in Groningen
Lees ook:Noorderzon Festival in Groningen
Lees ook:De Nacht van Electra aan het Reitdiep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>