Woensdag 13 januari begint dertigste editie Eurosonic Noorderslag in Groningen

Woensdag 13 tot en met zaterdag 16 januari vindt in de stad Groningen de 30e editie plaats van  EuroSonic Noorderslag (2017: klik hier). Eurosonic is het grootste showcasefestival van Europa en vindt ieder jaar half januari plaats vóór Noorderslag: The European Music Conference and Showcase Festival. Tijdens het festival staan zo’n 250 bands en acts op 36 podia in de Groningse binnenstad. Als vanouds is de Oosterpoort de hoofdlocatie. Het festival geldt als internationale springplank voor veel artiesten. Daarnaast is er een conferentie en zijn er workshops en feesten.

Tijdens Eurosonic treden artiesten uit zowel Nederland als andere Europese landen op. Noorderslag is een eendaags muziekfestival op zaterdag na Eurosonic en richt zich op Nederlandse bands. Het festival is sinds 2004 ruim van tevoren uitverkocht en sinds 2008 rechtstreeks op tv uitgezonden. Tijdens Noorderslag wordt de jaarlijkse Popprijs uitgereikt aan een Nederlandse artiest of band die het afgelopen jaar veel betekende voor de vaderlandse popmuziek. De winnaar ontvangt na de bekendmaking traditioneel een ‘bierdouche’ en wordt vanuit het publiek met bier bekogeld. Update: de bierdouche is dit jaar verboden.

Ook worden er meerdere prijzen uitgereikt: de EBBA-Awards. Ieder jaar staat een Europees land in de spotlights, dit jaar is dat IJsland. Wie geen kaartje wist te bemachtigen, kan kijken naar het tv-verslag zaterdagavond op NPO 3 en kan terecht bij een randprogramma, met gratis events als Eurosonic Air in een concerttent op de Grote Markt, Grunnsonic met Groningse acts, Freesonic in de cafés, Platosonic en de Rock ‘n Roll Kitchens. De dag na Eurosonic Noorderslag, zondag 19 januari, treden een aantal artiesten van Noorderslag traditiegetrouw op tijdens Afterslag in Apeldoorn.

Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2015 in Groningen
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2017: woensdag 11 t/m zaterdag 14 januari
Lees ook:Groningen: Eurosonic Noorderslag 2018
Lees ook:Gratis events tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen
Lees ook:Eurosonic Noorderslag in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>