Jazzfestival Gorinchem 2013

Vrijdag 19 tot en met zondag 21 april 2013 staat het historische centrum van de vestingstad Gorinchem weer bol van (traditionele) jazzmuziek, tijdens de 41e editie van het Jazzfestival Gorinchem. Het is het op één na oudste jazzfestival in Nederland: de oudste is die van Breda.

Doel is om zoveel mogelijk mensen alle jazzvormen aan te bieden zonder grote financiële drempels. Een sprekend voorbeeld hiervan is de grootste jazzkroegentocht Up To The Pub langs 17 horecazaken, waarmee het festival vrijdagavond opent. Zaterdagmiddag zijn er streetparades in winkelcentra en in het centrum, met vanaf 16.45 uur de finale op de Varkensmarkt. In de binnenstad zijn ’s middags open podia concerten in het centrum en ’s avonds big band concerten op de Grote Markt. Zondag begint met een gospeldienst in de Grote Kerk; ‘s middags biedt Theatercafé de Nieuwe Doelen het jaarlijkse slotconcert We Want More en is er een workshop ‘blues’mondharmonica in café de Keizer (deze twee activiteiten zijn niet gratis).

Lees ook:Jazzfestival Gorinchem
Lees ook:Jazzfestival Gorinchem 2010
Lees ook:Breda Jazz Festival 2012
Lees ook:Zomerfeesten Gorinchem 2010
Lees ook:Breda Jazz Festival 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>