Jazzfestival Gorinchem 2010

Donderdag 22 tot en met zondag 25 april 2010 vindt het 38e Jazzfestival Gorinchem plaats (2013: klik hier). Het is het op één na oudste jazzfestival in Nederland: de oudste is die van Breda. De Tweede Wereldoorlog is nauw verbonden met de jazz die samen met de bevrijders Europa overspoelde. Thema dit jaar is dan ook ’65 jaar Bevrijding’, zeker op zaterdag tijdens Gorcum Jazz City: dan herhalen  legerveteranen in oude legervoertuigen hun bevrijdingsintocht door het hart van het rivierstadje aan de Merwede.

 

Donderdagavond wordt het festival officieel geopend in het centrum en in schouwburg De Nieuwe Doelen; de toegang is gratis. Vrijdag heeft de jeugd vrij spel op de Grote markt, ’s avonds is er de traditionele jazzkroegentocht ‘Up to the Pub’, met optredens in 16 horecagelegenheden. Zaterdagochtend begint met een gratis Gospeldienst in de Grote Kerk, daarna een streetparade, de bevrijdingsintocht, de jazzarmada, open podia in het centrum, tal van concerten en ’s avonds de New Orleans party in de Nieuwe Doelen. Zondagmiddag is daar het afsluitende concert ‘We Want More’.

Lees ook:Jazzfestival Gorinchem
Lees ook:Jazzfestival Gorinchem 2013
Lees ook:Breda Jazz Festival 2010
Lees ook:Woensdag 17 augustus begint Haarlem Jazz & More 2016
Lees ook:Breda Jazz Festival 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>