Zomerfeesten Gorinchem 2010

Dinsdag 10 tot en met zondag 15 augustus 2010 vinden in Gorinchem voor de 22e keer het Zomerfeest plaats (editie 2013: klik hier). Kort na de tweede Wereldoorlog zochten de stadsbestuurders oplossingen voor het ‘probleem der vacantiebesteding’: nuttige tijdsbesteding voor ‘de arme helft van de bevolking die nooit met vacantie kan gaan’. Op 28 juli 1951 bezochten de koningin en de prinsesjes Gorinchem, voordat de allereerste editie die avond van start ging. Inmiddels is het feest uitgegroeid tot een feestweek met zes dagen gratis optredens van bekende regionale en nationale artiesten op de Groenmarkt: ‘het Zomerfeest’ en rondom de Varkensmarkt ‘de Zomerfeesten’.

 

Traditiegetrouw opent een regionale band de feestweek op dinsdag 10 augustus: dit jaar komt Bertolf in plaats van de aangekondigde band Profuna Ocean die wegens ziekte van een bandlid moest afzeggen. De grote opener dit jaar is het optreden van Di-Rect. Woensdag komt onder andere Frans Duijts en donderdag Waylon. Vrijdag draaien Dj’s en zaterdag is het Kindermiddag met een bouwwedstrijd en een kussengevecht. Daarna zijn er optredens van Junior Eurovisie Songfestivalwinnaar Ralf, de Boston Tea Party, Jaap en Xander de Buisonjé. Buiten de Waterpoort begint na de lampionnenoptocht om 22.00 uur het jaarlijkse vuurwerk. Zondag wordt afgesloten door Wende Snijders.  Daarnaast organiseren horecazaken rondom de Varkensmarkt ‘ een eigen feest met optredens van onder andere: BZN meets LUV (Annie Schilder & José Hoebee, dinsdag), Wolter Kroes en Lesley Williams (woensdag), een surpriseavond op donderdag, een 80’s en 90’s avond op vrijdah, zaterdag kindermiddag en ’s avonds dakkeraf en zondag De Gelsings.

Lees ook:Zomerfeest Gorinchem 2011
Lees ook:Zomerfeesten Gorinchem
Lees ook:Zomerfeest Gorinchem
Lees ook:Zomerfeesten Gorinchem
Lees ook:Aalsmeer Festival en Pramenrace

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>