Zomerfeest Gorinchem

zomerfeestDinsdag 27 augustus tot en met zondag 1 september 2013  vinden in Gorinchem voor de 24e keer de Zomerfeesten plaats. Kort na de tweede Wereldoorlog zochten de stadsbestuurders oplossingen voor het ‘probleem der vacantiebesteding‘: nuttige tijdsbesteding voor ‘de arme helft van de bevolking die nooit met vakantie kon gaan’. Op 28 juli 1951 bezochten toenmalig koningin Juliana en de prinsesjes het stadje Gorinchem, voordat de allereerste editie die avonds van start ging. Inmiddels is het feest uitgegroeid tot een feestweek met zes dagen gratis optredens van bekende artiesten op de Groenmarkt en dj’s en Nederlandstalige optredens op de Varkensmarkt. En op zaterdagavond is er vuurwerk.

 

Dinsdag 18 augustus begint met Lisa Lois en Miss Montreal, woensdag komen Beautiful Fun en Danny de Munk, donderdag Krystl en Handsome Poets, vrijdag Billy the Kit en La Fuente. Zaterdag krijgt lokaal talent alle ruimte tijdens Talent@Gorcum en zijn er optredens van onder meer Charly Luske en Leona Philippo. Zaterdag wordt afgesloten met een jaarlijks vuurwerk Buiten de Waterpoort. Zondag sluit Mathilde Santing de feestweek af. Daarnaast organiseren horecazaken rondom de  Varkensmarkt een eigen zomerFrans Duyts, Wolter ~Kroes, Nielson en Django Wagner. Vrijdag is de Battle of crazy disco’s en zaterdag staan de 70′s en 80′s centraal.

Lees ook:Zomerfeest Gorinchem 2011
Lees ook:Zomerfeesten Gorinchem
Lees ook:Zomerfeesten Gorinchem 2010
Lees ook:Jazzfestival Gorinchem
Lees ook:Jazzfestival Gorinchem 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>