Breda Jazz Festival 2014

Donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 1 juni vindt de 44e editie plaats van het Breda Jazz Festival: het oudste jazzfestival en grootste gratis muziekfestival van Nederland. Vier dagen lang verandert Breda in één groot jazzpodium, dat in het teken staat van jazzmuziek en aanverwante stijlen: ruim 170 concerten op 16 podia in de historische binnenstad.

Jaarlijks komen een slordige kwart miljoen bezoekers van over de hele wereld naar het festival. De meeste concerten zijn gratis te bezoeken; voor enkele binnenconcerten zijn tickets nodig. Tijdens het festival duiken overal streetparades op: ‘muzikale combinaties die de straten kleuren en het publiek stil doen staan’. het podium op het ponton in het Spanjaardsgat is omgedoopt in Princess Traveler podium – Spanjaardsgat’, genoemd naar de nieuwe hoofdsponsor. Het festival ontstond in 1971 vanuit de Roaring Twenties Club Breda, die sinds 1986 jazzconcerten in Bredase kroegen organiseerde. Het Oude Stijl Jazz festival ontstond en hield het onder die naam vol tot 1999, toen het werd omgedoopt in Breda Jazz Festival.

Lees ook:Breda Jazz Festival 2013
Lees ook:Breda: Spanjaardsgat Festival 2017
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2012
Lees ook:Spanjaardsgat Festival 2011 in Breda
Lees ook:Breda Jazz Festival 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>