Bloemencorso Valkenswaard 2011

Zondag 11 september 2011 is Valkenswaard, ten zuiden van Eindhoven, het decor van het jaarlijkse Bloemencorso (2013: klik hier). Dit jaar staat de ‘Dichter des Larielands’ Andy Marcelissen centraal met zijn boek ‘Ik hoor erbij’. ‘Beleef de gedichte gedachten en bedachte gedichten in 2.500.000 dahlia’s op 14 prachtige wagens’, meldt de website, met rondom elke bloemenwagen muziek en straattheater.  De optocht vertrekt om 14.00 uur vanaf de Markt en trekt tweemaal rond.  Langs de route staan meerdere tribunes.

 

Rondom het parcours zijn allerlei activiteiten, waaronder een corsomarkt vanaf 10.00 uur, een boekenmarkt en een kinderplein. Op het parcours staan verschillende kapellen, straattheater en sambabands. Na de parade verzorgen Horeca de Statie en Horeca de Markt de Dahlia After Party en worden de praalwagens tot en met maandag tentoongesteld op de Markt. Het corso Valkenswaard komt voort uit de bevrijding in september 1944. Na jaren van optochten met versierde fietsen en bolderwagens trok in 1953 het eerste bloemencorso door de straten. Met de jaren werd het corso grotere en complexer, met ingewikkelde constructies, beweegbare delen, theater en (live) muziek: werden in 1963 zo’n 150.000 dahlia’s gebruikt, nu zijn dat een slordige 2,5 miljoen bloemen.

Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2013
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2014
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2015
Lees ook:Zondag 11 september: Bloemencorso Valkenswaard
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard – zondag 10 september

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bloemencorso Valkenswaard 2011

 1. linda

  IK en nog heel veel andere mensen vinden dat de jurieleden in het vervolg niet uit valkenswaard moeten komen maar dat het mensen moeten zijn van buitenaf die niks van de buurtschappen weten misschien word er dan eens eerlijk gejureerd.

    /   Reply  / 
 2. Anoniem

  Ik vind dat ook, ik ben zelf ook lid van een buurtschap en ieder jaar weer erger ik mee aan het feit dat ze argumenten geven die echt nergens op slaan..
  Ik zou het zelf ook beter vinden als dat gebeurd!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>