Zondag 11 september: Bloemencorso Valkenswaard

Zondag 11 september beleeft Valkenswaard voor de 63e keer het Bloemencorso Valkenswaard. Iedere tweede zondag in september rijden praalwagens door het dorp ten zuiden van Eindhoven, die met 2,5 miljoen dahlia’s zijn opgetuigd. Thema dit jaar is ‘Fantastische visioenen’. Ieder buurtschap heeft een eigen corsowagen: versierde wagens met een theatrale uitvoering met figuranten. Het stoet start om 14.00 uur vanaf het Kloosterplein, trekt tweemaal door het dorp en eindigt op de Markt. Tickets: zie website.

Zie ook: Eropuit in september

De dahliaparade telt 14 bloemenwagens van 12 meter lang, begeleid door harmonieën en fanfares. Het corso Valkenswaard komt voort uit de bevrijding in september 1944. Na jaren van optochten met versierde fietsen en bolderwagens trok in 1953 het eerste bloemencorso door de straten. Met de jaren werd het corso grotere en complexer, met ingewikkelde constructies, beweegbare delen, theater en (live) muziek: werden in 1963 zo’n 150.000 dahlia’s gebruikt, nu zijn dat er 2,5 miljoen. Op het parcours worden voor, tijdens en na de optocht activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard – zondag 10 september
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2015
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2013
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2014
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>