Bloemencorso Valkenswaard 2012

Zondag 9 september 2012 is Valkenswaard, ten zuiden van Eindhoven, het decor van het jaarlijkse Bloemencorso (editie 2013: klik hier). Onder het motto ‘Schuif maar aan, een culinair corso’ presenteren 14 imposante corsowagens 14 meesterlijke gerechten, opgebouwd uit in totaal 3 miljoen dahlia’s. De 14 buurtschappen serveren de gerechten uit in kleurrijke corsowagens: een rijdende menukaart, afgewisseld met theater, dans en muziek. De dahliaparade vertrekt om 14.00 uur in de buurt van de Sint Nicolaaskerk. De prijsuitreiking is om 18.30 uur op de Statie: een podium in de Frans van Beststraat. Tot en met maandagavond staan de corsowagens opgesteld op de Markt.

In het kader van het thema zijn daar allerlei activiteiten: een regionaal preuvenement, met een groots opgezet terras met streekproducten, een speenvarken aan het spit en aparte bieren uit de directe omgeving. Na de corso is er op de Statie en de Markt de Dahlia After Party met dj’s, artiesten en groepen. Het corso trekt  tweemaal rond. Op de Eindhovenseweg ter hoogte van de Corridor staan tribunes. Het corso Valkenswaard komt voort uit de bevrijding in september 1944. Na jaren van optochten met versierde fietsen en bolderwagens trok in 1953 het eerste bloemencorso door de straten. Met de jaren werd het corso grotere en complexer, met ingewikkelde constructies, beweegbare delen, theater en (live) muziek: werden in 1963 zo’n 150.000 dahlia’s gebruikt, nu zijn dat er 3 miljoen.

Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2014
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2013
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2011
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2015
Lees ook:Zondag 11 september: Bloemencorso Valkenswaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>