Bloemencorso Valkenswaard 2015

Zondag 13 september beleeft Valkenswaard, ten zuiden van Eindhoven, de 62e editie van het Bloemencorso Valkenswaard (2016: klik hier). Iedere tweede zondag in september rijden praalwagens door het dorp die met een slordige 2,5 miljoen dahlia’s zijn opgetuigd. Thema dit jaar is ‘Te mooi om weg te gooien’. Alle buurtschappen hebben elk één corsowagen: versierde wagens met een theatrale uitvoering met figuranten. Het bloemencorso vertrekt om 14.00 uur vanaf de Markt en trekt tweemaal door Valkenswaard.

De corsodag begint al rond 12.00 uur, wanneer de eerste oldtimers van de Frans van Best Memorial arriveren en in het Frans van Bestpark het Foodstock Festival begint. Kinderen kunnen terecht op het Rabobank Kinderplein (Gele Rijdersplein), de nostalgische kermis en Kindercircus Simsalabim (in het park). Het corso Valkenswaard komt voort uit de bevrijding in september 1944. Na jaren van optochten met versierde fietsen en bolderwagens trok in 1953 het eerste bloemencorso door de straten. Met de jaren werd het corso grotere en complexer, met ingewikkelde constructies, beweegbare delen, theater en (live) muziek: werden in 1963 zo’n 150.000 dahlia’s gebruikt, nu zijn dat er 2,5 miljoen.

Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2014
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2013
Lees ook:Zondag 11 september: Bloemencorso Valkenswaard
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard – zondag 10 september
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>