Bloemencorso Valkenswaard 2014

Zondag 13 september beleeft Valkenswaard, ten zuiden van Eindhoven, de 61e editie van het Bloemencorso Valkenswaard (2015: klik hier). Iedere tweede zondag in september rijden met 2,5 miljoen dahlia’s versierde praalwagens door het dorp. Alle buurtschappen hebben elk één corsowagen. Buurtschap Crescendo had pech: afgelopen weekend brandde de praalwagen af, maar met vereende krachten is het gelukt om met een vervangende creatie voor de dag te komen. De wagens beelden met muziek en straattheater het thema uit, dit keer is dat: ‘Los’, 70 jaar vrijheid, verlost van de onderdrukkers.

Hiermee sluit het corso aan op ’70 jaar Operation Market Garden‘, de stoet van 500 historische militaire voertuigen en 1500 manschappen uit heel Europa en de VS die vanaf de Belgische grens naar Veghel rijden. Deze stoet trekt vanaf ongeveer 09.00 uur door Valkenswaard. Het bloemencorso begint om 14.00 uur vanaf het Kloosterplein en trekt tweemaal door Valkenswaard.  Langs de Eindhovenseweg, ter hoogte van de Markt, staan tribunes. Rondom het parcours is er vanaf 12.00 uur een programma voor jong en oud.

Na de corso organiseert de horeca vanaf 19.00 uur de Dahlia After Party op de Statie en de Markt. Het corso Valkenswaard komt voort uit de bevrijding in september 1944. Na jaren van optochten met versierde fietsen en bolderwagens trok in 1953 het eerste bloemencorso door de straten. Met de jaren werd het corso grotere en complexer, met ingewikkelde constructies, beweegbare delen, theater en (live) muziek: werden in 1963 zo’n 150.000 dahlia’s gebruikt, nu zijn dat er 2,5 miljoen.

Zie ook: Bloemencorso Lichtenvoorde

Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2013
Lees ook:Zondag 11 september: Bloemencorso Valkenswaard
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard – zondag 10 september
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2015
Lees ook:Bloemencorso Valkenswaard 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>