Shantyfestival Bie Daip Appingedam

Vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus 2011 is het Groningse Appingedam voor de tiende keer het domein van het internationale shantyfestival Bie Daip. De naam is afgeleid van het Damsterdiep, waaromheen het festival zich afspeelt. Meer dan twintig groepen komen naar de middeleeuwse entourage van Appingedam. Vrijdag treden zijn er optredens vanaf 19.00 uur op achter de Nicolaikerk en in het centrum, vanaf 20.30 uur in de horecazaken in het stadje.

 

Zaterdag treden groepen tussen 11.00 en 17.00 uur op in het centrum en zijn er rondvaarten met publiek. Zaterdag –en zondagmiddag is er achter de Nicolaikerk een aantrekkelijk programma op het podium, aldus de website, met groepen uit binnen- en buitenland en er staat een maritieme markt met oude ambachten. Beide dagen zijn er vanaf 15.00 uur zijn er optredens in horecazaken. De Nicolaikerk biedt zaterdagavond een speciaal concert met alle buitenlandse groepen. Vanaf 21.00 uur zijn er optredens bij de Kameleon en vanaf 22.00 uur opnieuw in horecazaken. Folkgroep pekel en Shantykoor Rotterdam brengen een aantal maal de voorstelling ‘Houten schepen en ijzeren mannen’. Zondag is er in het museum van Appingedam een workshop ‘How to play the bones’.

Lees ook:Bie Daip Appingedam – grootste internationale Shantyfestival van Europa
Lees ook:Folklore Festival Schagen
Lees ook:Salland Festival – Internationaal Folkloristisch Festival Raalte
Lees ook:Eibertjesdag 2013 in Nunspeet
Lees ook:Siepelmarkten Ootmarsum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>