Salland Festival – Internationaal Folkloristisch Festival Raalte

Tot en met maandag 21 juni 2010 vindt in Raalte het Salland Festival plaats, de 34e editie van het Internationaal Folkloristisch Festival Raalte (editie 2013: klik hier). Iedere derde week in juni komen folkloregroepen van over de hele wereld naar het Overijsselse stadje. Vrijdag vindt om 19.45 uur de opening plaats in het centrum. Daarna treden drie buitenlandse dansgroepen op in de festivaltent (voor eenmaal op het terrein aan de Meerleweg); twee andere groepen dansen in Olst. Zaterdag is de internationale folkloredag.

 

De dag begint om 10.30 met een meedansprogramma, kindervertier, ambachten en  kramen van de deelnemende groepen, optredens in het dorp en bij de festivaltent. Om 12.30 uur begint de folkloristische optocht met naast de buitenlandse zes Nederlandse groepen. ’s Middags zijn er opnieuw optredens, maar op het WK voetbal (Nederland-Japan) is live bij de tent te volgen. De Raalter Ondernemers vereniging tovert het centrum om in festivalstemming. Om 20.00 uur is de grote galavoorstelling in de tent met deelname van alle groepen. Zondagochtend is een oecumenische kerkdienst in de Pauluskerk en vanaf 14.00 uur een grote afsluitende matinee in de festivaltent. ’s Avonds duiken de gasten en gastgezinnen het zwembad. Maandagochtend treden groepen op voor basisscholen en tehuizen en instellingen in de regio; ’s avonds is de afsluitende avond voor de gasten en gastgezinnen. Het festival is aangesloten bij de Internationale Organisatie voor Volkskunst, die banden heeft met UNESCO en alle aspecten van volkskunst –en cultuur behandelt.

Lees ook:Salland Festival Raalte 2012
Lees ook:Salland Festival 2011 in Raalte
Lees ook:Shantyfestival Bie Daip Appingedam
Lees ook:Folklore Festival Schagen
Lees ook:Salland Festival 2013 in Raalte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>