Folklore Festival Schagen

Schagen maakt zich op voor het 10e Internationaal Folklore Festival, van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 juli 2009 (editie 2011: klik hier). Zo’n 200 folkloristen uit diverse landen komen naar het Noord-Hollandse stadje ten noorden van Alkmaar. Naast buitenlandse groepen uit Macedonië, Bosnië-Herzegovina, Paraguay, Georgië, Indonesië en Litouwen zijn ook de Westfriese Kinderdansgroep en de Westfriese Dansgroep uit Schagen aanwezig. De deelnemers tonen in folklorekostuums hun dans -en zangtradities.  

Het programma begint dinsdag met de officiële opening om 16.00 uur in het gemeentehuis. De dag erop begint het openingsoptreden met alle deelnemende groepen om 20.00 uur in de Spartahal. Donderdag trekken alle groepen vanaf 11.00 uur over in optocht over de Schager markt, een folkloremarkt met klederdrachten, koetsen en oude ambachten die in de zomermaanden iedere donderdag plaatsvindt. Vanaf 12.00 uur treden de buitenlandse groepen op diverse locaties in het stadshart op. Vrijdag is gereserveerd voor leden van de Rabobank. Zaterdag staat van 10.00 tot 16.00 uur een Folkloristische markt op het parkeerterrein van de Spartahal. Vanaf 10.30 uur kan iedereen dansen met de groepen in de Doe-Dans. Vanaf 14.00 uur vindt in de Sparthal een matinee plaats, vanaf 20.00 uur de slotavond met een spetterend optreden van alle deelnemende groepen. Kaarten voor de uitvoeringen in de Spartahal kosten woensdag -en zaterdagavond  € 10,= en zaterdagmiddag € 8,= in de voorverkoop, aan de kassa 2 euro extra.

Lees ook:Schagen Internationaal Folklore Festival 2011
Lees ook:Salland Festival 2011 in Raalte
Lees ook:Westfriese Folkloredagen 2016 in Schagen
Lees ook:Salland Festival Raalte 2012
Lees ook:Salland Festival – Internationaal Folkloristisch Festival Raalte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>