Foo Fighter bij zes Pathé-bioscopen

Donderdag 7 april 2011 draait om 21.00 uur draait in zes Pathé-bioscopen eenmalig de documentaire Foo Fighters Back and Forth: in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Breda, Groningen en Tilburg. Aansluitend, om 22.45 uur is het concert te zien dat de band in Los Angeles geeft voor de release van hun nieuwe album Wasting Light. Kaarten (12,50 euro) zijn te koop via pathe.nl en aan de kassa van de bioscopen. De documentaire Back and Forth van Oscar- en Emmy Award-winnaar James Moll brengt de geschiedenis van de Foo Fighters in beeld (bron: persbericht).

 

Van de eerste demo’s die Dave Grohl maakte als drummer bij Nirvana tot hun status als een van de grootste rockbands ter wereld met Grammy Awards, multiplatina albums en uitverkochte stadions. De hoogte- en dieptepunten van de Foo Fighters in de afgelopen zestien jaar worden gevolgd door een kijkje achter de schermen bij het maken van hun nieuwe cd, Wasting Light. De band keerde daarvoor terug naar de basis. Geen computers, geen software; Foo Fighters nam het album op in Grohls garage op analoge tape. De producer van de cd is de legendarische Butch Vig, onder meer verantwoordelijk voor Nirvana’s Nevermind.

 

De documentaire is eenmalig te zien in Pathé ArenA, Pathé Schouwburgplein, Pathé Buitenhof, Pathé Breda, Pathé Groningen en Pathé Tilburg – wordt gevolgd door het concert dat Foo Fighters op 5 april geeft in Los Angeles. De band speelt dan alle nummers van het nieuwe album Wasting Light.

Lees ook:Stones docu ‘Olé, Olé, Olé!’ 13 oktober bij Pathé in Arnhem, Ede en Nijmegen
Lees ook:Nick Cave donderdag 8 september bij Pathé, CineMec en Foroxity
Lees ook:Imagine Dragons woensdag 2 maart bij Pathé en Foroxity
Lees ook:‘Purple Rain’ zondag 1 mei om 19.00 uur in twaalf bioscopen Pathé
Lees ook:‘Peter Gabriel – Back to Front’ donderdag 13 maart in elf theaters van Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>