Food 4 You Festival Wageningen

Woensdag 7 tot en met zondag 11 oktober 2009 vindt in Wageningen  Food 4 You plaats, een publieksevenement over gezond leven en gezond eten (editie 2012: klik hier). Het festivalterrein staat  rond Theater Junushoff in het centrum: proberen en proeven, kijken en koken. Een uitgebreid programma biedt demonstraties, workshops, theater, muziek, lezingen, film, literatuur en beeldende kunst. Food 4 You zegt op haar website ‘een brug te slaan tussen kennis en praktijk en wetenschap met de dagelijkse boodschappen te combineren.’ Donderdag en vrijdag is vooral voor de vakmensen bedoeld, maar zaterdag is de grote publieksdag en zondag Kook –en Koopzondag, met muzikaal entertainment, attracties, proeverijen, demonstraties en (straat)theater.

Zaterdag wordt het langste saucijzenbroodje ter wereld geproduceerd, is er een producten –en infomarkt, langs de Graanlaan loopt de bezoeker overdekt langs alle graansoorten die er bestaan. Zondag is er een grote kookboekenmarkt, een stadsbrunch en een lezing van de gevierde en gevreesde recensent Johannes van Dam. Alle activiteiten op zaterdag zijn gratis toegankelijk; voor sommige activiteiten op de andere dagen wordt entree gevraagd.  Door de aanwezigheid van de Universiteit en de Rijn IJssel Vakschool Wageningen en veel voedinggerelateerde bedrijven staat de Gelderse vallei bekend als ‘Food Valley’: de nationale en internationale kraamkamer van baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid.

Lees ook:Food4You festival Wageningen
Lees ook:Ontdek alles over eten op het kennisfestival Food4you
Lees ook:Food4You Wageningen
Lees ook:Gezond weer op: in de Jaarbeurs
Lees ook:Wageningen viert 750 jaar stadsrechten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>