Ontdek alles over eten op het kennisfestival Food4you

Wat eten we in 2050? Wat aten we in de Middeleeuwen? En hoe reageren onze genen op ons sterk veranderde voedingspatroon? Dat wordt woensdag 6 tot en met maandag 11 oktober 2010 beantwoord tijdens de vierde editie van Food4you in Wageningen (editie 2012: klik hier), Ede en Barneveld, een kennisfestival over lekker en gezond eten en drinken, voor kinderen en volwassenen, hobbykoks en professionals. Het programma is samengesteld door Wageningen UR (University & Research Centre) en Rijn IJssel Vakschool Wageningen en bevat demonstraties, workshops, theater, muziek, lezingen, film, literatuur en beeldende kunst (bron: persbericht).

 

Bezoekers van Food4you stappen in een virtuele tijdmachine, kunnen proeven wat onze voorouders duizenden jaren geleden aten en dronken en krijgen uitgelegd hoe ons lichaam, waarvan de genen in eeuwen tijd weinig veranderen, anno 2010 omgaat met ons rigoureus gewijzigde voeding -en leefpatroon. Ook is er aandacht voor seizoensgebonden voedsel uit de eigen regio. Weten we nog wat we wel en niet uit de natuur kunnen eten en zijn we nu nog in staat om met de middelen van vroeger een maaltijd te bereiden? En wat verstonden vorige generaties in andere culturen onder gezond eten? De wetenschappelijk onderbouwde kennis van Food4you helpt bezoekers gezonde en lekkere keuzes te maken. Kinderen kunnen terecht bij de Kinderuniversiteit, waarbij echte professoren de jeugd op toegankelijke wijze laten kennismaken met de wetenschap achter de weetjes.

 

Dit jaar groeit Food4you opnieuw. Ook in Ede en Barneveld zijn er activiteiten. Voor de eerste keer trekt er een bijzondere Karavaan rond door FoodValley en finisht in Wageningen. Deze Karavaan bestaat uit mobiele activiteiten op het gebied van lekker en gezond eten, zoals een minibioscoop met korte films over eten, de Sapmobiel en biedt informatie en advies. Food4you, trok vorig jaar 13.000 bezoekers en laat zien wat de Food Valley te bieden heeft. De Food Valley is voor binnen -en buitenland de kraamkamer voor nieuwe inzichten en ontwikkelingen op het gebied van voeding en kenmerkt zich door vooruitstrevend onderzoek, een breed onderwijsaanbod en het standoord van vooraanstaande researchinstituten en gespecialiseerde bedrijven.

Lees ook:Food4You festival Wageningen
Lees ook:Food4You Wageningen
Lees ook:Food 4 You Festival Wageningen
Lees ook:Gezond weer op: in de Jaarbeurs
Lees ook:Gezond leven in de jaarbeurs Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>