Intocht Sinterklaas in Nederland

Iedere eerste zaterdag na Sint Maarten komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Nederland. Dit jaar heeft hij Dokkum uitgekozen om aan wal te gaan: op zaterdag 18 november vindt de landelijke intocht plaats. Hij komt die dag op tal van plekken in het land aan, net als de dag erop hier en daar het weekend daarna (en hier en daar het weekend ervoor). Alle intochten: klik hier.

Voor jonge kinderen nogal verwarrend, maar een leugentje om bestwil biedt uitkomst. Mijn vader hanteerde de strenge methode en zei: ‘Denk toch eens na! Sinterklaas kan dat natuurlijk niet allemaal in zijn eentje. Daarom komen hulpsinterklazen om hem te helpen. Die komen op alle andere plaatsen aan, maar jij ziet natuurlijk de echte Sint. In Amsterdam komt de Sint zondag 19 november aan – ook ‘de echte’.

Lees ook:Sinterklaas komt aan in Nederland
Lees ook:Sinterklaas komt aan in Nederland! De intochten van 2016
Lees ook:Zondag 15 november: 77e intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Harderwijk
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>