Sinterklaas komt aan in Nederland

Op zaterdag 15 november 2008 komt Sinterklaas aan in Nederland: dit jaar kiest hij ervoor om in Almere aan land te komen (2012: klik hier). Nou zijn er  honderden Sinterklaasintochten, maar dat zijn vaak aankomsten van hulpsinterklazen. ‘Denk nou toch eens na! Alle kinderen cadeautjes brengen: dat kan de Sint toch helemaal niet in zijn eentje’, zei mijn vader indertijd streng en wellicht niet al te pedagogisch. ‘Dus’ was het ‘logisch’ dat de goedheiligman honderden hulpen had. Naast alle Zwarte Pieten, dat spreekt voor zich. De hoofdsint houdt zijn landelijke Sinterklaasintocht dit jaar in Almere.

Rond 12.30 uur meert Pakjesboot 12 aan in de haven van Almere. De NPS doet rechtstreeks verslag in het Sinterklaas journaal van 12.00 tot 13.15 uur op [email protected] Onze landelijke Sinterklaasbabe Diewertje Blok verzorgt de centrale presentatie. Zondag 16 december komt de Sint aan in Amsterdam: vanaf 10.30 uur vaart hij over de Amstel. Hij komt om 12.00 uur aan bij het Scheepvaartmuseum. Het is de dag na zijn officiële intocht in Almere, dus dat moet haast wel de échte Sinterklaas zijn. Vanaf het museum rijdt hij op zijn witte schimmel in een grote commerciële karavaan richting Dam. Daar komt hij om 13.00 uur aan; dan gaat hij verder en komt om 14.30 uur aan op het Leidseplein. Altijd leuk: al decennialang klimmen levensgrote Pietenpoppen langs touwen in de Amsterdamse Bijenkorf omhoog en omlaag in de vier verdiepingen hoge hal.

Lees ook:Intocht Sinterklaas in Nederland
Lees ook:Zondag 15 november: 77e intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Zaterdag 19 november: intocht Sint in Amsterdam
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas voor het eerst in Drenthe: in Meppel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sinterklaas komt aan in Nederland

  1. Pingback: Intocht Sinterklaas in Amsterdam | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>