Kwart Nederlanders koopt ‘grotere’ letter voor meer chocola

Als kind dacht ik je er met Sinterklaas bekaaid vanaf kwam als je naam met een ‘I’ begon, omdat daarin ‘minder chocola zat.’ Dat is niet zo: ‘de grootte van de letter bepaalt hoe de chocolade over de letter wordt verdeeld’, aldus de HEMA, ‘iedere letter bevat evenveel chocolade.’ Niet alleen kinderen: een kwart van de Nederlanders koopt een ‘grote’ chocoladeletter omdat ze denken dat daar meer chocolade in zit. Dat blijkt uit het grote chocoladeletter-onderzoek van de HEMA.

Zie ook: Sinterklaas bezoekt Bataviawerf

Er komen meer grappige weetjes uit naar voren: 83% van de Nederlanders krijgt liever hun favoriete smaak dan de juiste chocoladeletter, 97% geeft graag een chocoladeletter cadeau, 93% vindt de letter onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas, 63% koopt ook letters voor zichzelf en eenderde van alle Nederlanders kon niet wachten tot Sinterklaasavond en heeft de afgelopen weken al een of meer letters opgesnoept.

Lees ook:Grotere letter bevat niet meer chocolade
Lees ook:Fabrikanten chocoladeletters eerlijk over herkomst ingrediënten? Questionmark roept op chocoladeletters te fotograferen
Lees ook:Opening El HEMA in de Beurs van Berlage
Lees ook:Sinterklaas Show in Amsterdam ArenA
Lees ook:Salon du Chocolat in Brussel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>