Grotere letter bevat niet meer chocolade

Als kind dacht ik dat je er met Sinterklaas bekaaid vanaf kwam als je naam met een ‘I’ begon, omdat daarin ‘minder chocola zat.’ Dat is niet zo: ‘de grootte van de letter bepaalt hoe de chocolade over de letter wordt verdeeld’, aldus de HEMA, ‘iedere letter bevat evenveel chocolade.’ Een kwart van de Nederlanders koopt een ‘grote’ chocoladeletter omdat ze denken dat daar meer chocolade in zit. Dat blijkt uit het grote chocoladeletter-onderzoek van vorig jaar van de HEMA.

Er kwamen toen meer grappige weetjes uit naar voren: 83% van de Nederlanders krijgt liever hun favoriete smaak dan de juiste chocoladeletter, 97% geeft graag een chocoladeletter cadeau, 93% vindt de letter onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas, 63% koopt ook letters voor zichzelf en eenderde van alle Nederlanders kan niet wachten tot Sinterklaasavond en snoept er de weken ervoor al lustig op los.

Lees ook:Kwart Nederlanders koopt ‘grotere’ letter voor meer chocola
Lees ook:Fabrikanten chocoladeletters eerlijk over herkomst ingrediënten? Questionmark roept op chocoladeletters te fotograferen
Lees ook:Opening El HEMA in de Beurs van Berlage
Lees ook:Poprock festivals populairst onder Nederlandse festivalbezoekers
Lees ook:Salon du Chocolat in Brussel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>