Woerden: Historische Kaasmarkt en de Woerdense Vakantieweek

IMG_20160804_135419Woensdag 15 augustus - middenin de Woerdense Vakantieweek – beleeft Woerden de jaarlijkse Historische Kaasmarkt, als slot van de Woerdense  Zomerkaasmarkten. De dag valt middenin de Woerdense Vakantieweek, traditioneel de laatste week van de zomervakantie (12-20 augustus). De kaasmarkt blaast de kaashistorie van het stadje in het Groene Hart nieuw leven in. De kazen worden met paarden en kaasbrikken aangevoerd, met de aanvoerders in klederdracht. 

De jeugdkoningin van de Woerdense Vakantieweek opent de markt met het luiden van de bel in het kaasmonument, waarna de aanwezigen het Woerdense kaaslied zingen. Uit de wijde omgeving brengen zij hun beste kazen naar Woerden. Uit meer dan honderd kazen bepalen de keurmeesters wie er in welke categorie de beste kaas heeft aangevoerd; de uitslag van de beste vijf kazen wordt s’ avonds bekendgemaakt, daarna is het aan het publiek de lekkerste kaas te bepalen. Alleen Woerden kent nog een Boerenkaasmarkt, waar al ruim een eeuw met handjeklap de aangevoerde boerenkaas wordt verhandeld.

Lees ook:Historische Kaasmarkt sluit Woerdense Kaaszomerweken af
Lees ook:Nederlandse kaas wereldkampioen
Lees ook:Woensdag 6 juli opent de Edamse kaasmarkt
Lees ook:Kaasmarkt Edam opent woensdag 1 juli
Lees ook:Gouda Kaasmarkt opent donderdag 2 april

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>