Woensdag 6 juli opent de Edamse kaasmarkt

IMG_20160602_125046Woensdag 6 juli opent de jaarlijkse kaasmarkt van Edam. Tot en met 31 augustus vindt de markt iedere woensdag van 10.30 tot 12.30 uur plaats op het Jan van Nieuwenhuizenplein, de voormalige kaasmarkt van het Noord-Hollandse stadje. In 1922 sloot de commerciële kaasmarkt, waar de boeren uit de regio hun kaas kwamen aanbieden. In 1989 werd de markt nieuw leven ingeblazen als toeristische trekpleister, met een oudhollands draaiorgel en de kaaskapel Edam.

Zie ook: Kaasmarkt Alkmaar

De boeren voeren hun kazen in bootjes aan en na het lossen op een speciale loswal brengen kaasdragers de producten naar de markt. Daar wordt de kaas te koop aangeboden aan handelaren met folkloristische gebruiken als ‘handjeklap’, het weegmoment in de waag en het vervoer met paard en originele kaasbrink naar het kaaspakhuis om daar verder te ‘rijpen’. Iedere marktdag opent en sluit een prominente gast uit binnen- of buitenland de kaasmarkt door het luiden van een bel. Een speaker legt in drie talen uit wat zich op de markt afspeelt. De toegang is gratis. In de kaaskapel is een videovertoning te zien over hoe je kaas maakt. Zaterdag 13 augustus is de Avondkaasmarkt en zaterdag 20 augustus vindt Waterdag Edam plaats.

Lees ook:Kaasmarkt Edam opent woensdag 1 juli
Lees ook:Gouda Kaasmarkt opent donderdag 2 april
Lees ook:Historische Kaasmarkt sluit Woerdense Kaaszomerweken af
Lees ook:Goede vrijdag: Maan opent Kaasmarkt 2016 Alkmaar
Lees ook:Opening Kaasmarkt Alkmaar 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>