Gouda Kaasmarkt opent donderdag 2 april

Alkmaar kent de wereldberoemde kaasmarkt, maar de stad heeft daar niet het alleenrecht op. Kaas wordt ook verhandeld in steden als Hoorn, Edam en Kaasstad Gouda, waar de jaarlijkse kaasmarkt op donderdag 2 april begint. Tot en met 27 augustus komen boeren iedere donderdag naar Gouda om voor de monumentale Waag hun kaas te verkopen.

Zie ook: Gouds Montmartre iedere woensdag vanaf 3 juni

De koop wordt al eeuwenlang met een handjeklap bedongen. De kazen worden op brikken aan- en afgevoerd en na de verkoop gewogen in de Waag, een van de drie belangrijkste gebouwen van Gouda. De kaashandel is van 10.00 tot 13.00 uur, samen met een ambachten- en specialiteitenmarkt. Aansluitend is er een middagprogramma met stadswandelingen, rondvaart, bezoeken aan musea, de Sint-Janskerk en het Stadhuis. In vakanties is er tijdens de kaasmarkt ook een speciale Goudse Kinderkaasmarkt.

Lees ook:Woensdag 6 juli opent de Edamse kaasmarkt
Lees ook:Kaasmarkt Edam opent woensdag 1 juli
Lees ook:Woerden: Historische Kaasmarkt en de Woerdense Vakantieweek
Lees ook:Goede vrijdag: Maan opent Kaasmarkt 2016 Alkmaar
Lees ook:Nederlandse kaas wereldkampioen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>