Zwartsluis Onder Zeil 2015

@Erik Feenstra

In de even jaren organiseert Zwartsluis rond Hemelvaartsdag de Nationale Sleepbootdagen; in de oneven jaren heeft Vianen die eer en komen ronde en platbodemjachten naar de Kop van Overijssel voor het evenement Zwartsluis Onder Zeil (2017: klik hier). Donderdag 14 tot en met zondag 17 mei liggen allerlei scheepstypen aan de Handelskade in Zwartsluis. Middelpunt is de nog varende ‘Zwartsluizer Botter ZS13′.

Zie ook: Snikkeweek Musselkanaal

Het evenement geeft een indruk van het verleden toen schippers al zeilend hun brood verdienden met transport over het water. Iedereen kan schepen bezichtigen en een rondje op een schip meevaren. Woensdag komen de schepen aan, donderdag opent de burgemeester het evenement om 10.30 uur. Om 12 uur beginnen historische auto’s aan een toerrit. Vrijdag nemen acht koren op vier podia deel aan het Shantykorenfestival en vanaf 21 uur beleeft de horeca de Nacht van Zwartsluis. Zaterdag is er een uitgebreide braderie in het centrum. Zondagochtend is er op de handelskade een openlucht kerkdienst (bij slecht weer in de Hervormde kerk) en vertrekken de schepen vanaf 12 uur.

Lees ook:Vijfde editie Zwartsluis onder Zeil – 24 t/m 28 mei
Lees ook:Vreeswijk bij kaarslicht
Lees ook:Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis
Lees ook:Vreeswijk bij kaarslicht 2013
Lees ook:Nationale Sleepbootdagen 2015 in Vianen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>