Nationale Sleepbootdagen 2015 in Vianen

Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zaterdag 16 mei is Vianen het domein van de tiende editie van de Nationale Sleepbootdagen. Het evenement is jaarlijks in afwisselend Zwartsluis en Vianen. In de oneven jaren ontvangt de historische Vrijstad aan de Lek tijdens Hemelvaart circa 200 stoere, soms antieke motorsleepboten van de landelijke vereniging VDMS. Twee jaar geleden trok het gratis evenement in Vianen ruim 100.000 bezoekers. Thema dit jaar is ‘Gastvrijheid’.

Zie ook: Zwartsluis Onder Zeil

Langs het Sluiseiland, de Sluis naar de Lek, de Groene Kolk en het Merwedekanaal ligt een indrukwekkende vloot sleepboten, sleepvletten, Amsterdammertjes en opduwers: historische schepen, maar ook de actieve beroepsvaart. Er zijn allerlei wateractiviteiten, zoals behendigheidsproeven met sleepboten. krachtproeven, roeiwedstrijden, rondvaarten, demonstraties met oude scheepsmotoren en modellen, een nautische mark,  een kinderkermis en een feesttent op het Sluiseiland. Er zijn volop terrassen en muzikaal vertier en andere kunstuitingen in het historische centrum maken het evenement compleet met een flaneerroute die de kunstmarkt en andere culturele activiteiten verbindt. Op Hemelvaartsdag is er een groots concert in de Stadshof, vrijdagavond is de verlichte avondvaart over de Lek

Lees ook:Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis
Lees ook:Zwartsluis Onder Zeil 2015
Lees ook:Nijkerkse Sleepbootdagen 2014
Lees ook:Nijkerkse Sleepbootdagen
Lees ook:Friese Sleepbootdagen Woudsend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>