Snikkeweek Musselkanaal 2015

Dinsdag 12 tot en met zondag 17 mei (rond Hemelvaartsdag) viert het Groningse Musselkanaal, een lintdorp onder Stadskanaal in Zuidoost-Groningen, de 24e editie van de Snikkeweek. Het jaarlijks festival eert de snikke, Gronings voor trekschuit die sinds 1837 werd gebruikt om turf af te voeren over de veenkoloniale kanalen. Het schip werd ‘gejaagd’: voortgetrokken door een of meer paarden en bij geldgebrek door de vrouw en kinderen van de schipper.

Zie ook: Zwartsluis Onder Zeil

Woensdag opent de burgemeester van Stadskanaal de Snikkeweek om 14 uur. Er staat kermis en een ‘gezelligheidsplein’ in het dorp, donderdag is er een viswedstrijd voor de jeugd en een waterfietsrace voor jong en oud, vrijdag staat de langste braderie van het noorden in de Marktstraat, zaterdag houden de kerken open-huis en vindt ‘s avonds het Snikkebal plaats, met verschillende prijsuitreikingen. Zondagavond eindigt de week met een evangelisatieviering in de ‘Ontmoeting’ aan de Marktstraat.

Lees ook:Snikkeweek Musselkanaal (Groningen)
Lees ook:Visserijdagen Bruinisse: donderdag 14 t/m zaterdag 16 juli
Lees ook:Verrassend Stadskanaal 2012
Lees ook:Visserijdagen Bruinisse 2011
Lees ook:Visserijdagen Bruinisse 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>