Vreeswijk bij kaarslicht

Woensdag 12 december 2012 vindt voor de 26e keer Vreeswijk bij Kaarslicht plaats (2013: klik hier). Om 19.00 uur gaat de straatverlichting uit en tot 22.00 uur is het voormalige sluizen –en schippersdorp in Nieuwegein-Zuid  verlicht door duizenden kaarsen en fakkels langs de straten, kades, de drie historische sluizen, de schepen en in de historische gevels. Terwijl vrijwilligers de kaarsen aansteken, is er voor kinderen vanaf 18.00 uur een lampionnenoptocht. Ze kunnen lampionnen met lichtjes (géén kaarsen) ophalen bij de kraam van de organisatie aan de Handelskade bij Firma Gerard Wammes. Daarvandaan rijdt de Kerstman in de arrenslee met een draaiorgel voorop in de optocht. In de buitenlucht en in de kerken zijn optredens van koren en muziekgroepen; in de Barbarakerk begint om 19.00 uur de Volkskerstzang en op de Kippebrug om 21.00 uur een samenzang.

Op de Handelskade staat van 15.00 tot 22.00 een kerstmarkt. Daarnaast zijn er in het kaarsjesgebied verrassingen als icecarving, fonteinen en oude ambachten. Speciaal voor de bezoekers vaart voetgangersveer ‘Vrevia’ tot 23.00 uur.

Lees ook:Vreeswijk bij kaarslicht 2013
Lees ook:Vreeswijk bij Kaarslicht 2011
Lees ook:Vreeswijk bij kaarslicht
Lees ook:Kaarsjesavond Gouda
Lees ook:Kaarsjesavond Gouda: kaasstad bij kaarslicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>