Sint Joep Markt 2011 in Sittard

Op zaterdag 19 maart 2011 is de binnenstad van Sittard voor de 207e keer het decor van de grootste en gezelligste jaarmarkt van Nederland: de Sint Josephmarkt, in de volksmond de Sint Joep Markt (2013: klik hier). De historische jaarmarkt is al meer dan 200 jaar een geliefde markt en vindt ieder jaar op 19 maart plaats: de naamdag van Joseph. Het is de eerste jaarmarkt in het jaar en de grootste van ons land.

 

De Sint Joep is een begrip en trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers vanuit de Euregio naar Sittard. Tijdens de markt zijn er extra parkeerplaatsen bij het stadion van Fortuna en op de Parijsboulevard. Vanaf het stadion rijden gratis bussen naar het centrum. Meer dan 500 kramen en verkoopwagens rijgen zich aaneen door de binnenstad, met marktkooplui, standwerkers, venters, artiesten en het straatorgel. Standwerkers en marktkooplui wensen elkaar op Sint Joep gelukkig Nieuwjaar: na een winterslaap is het is voor hen het begin van het jaarmarktseizoen. Een felbegeerde titel voor de marktkooplieden is: ‘De koning van de Sint Joep’: de beste standhouder van de markt. De markt stamt uit 1802, toen Napoleon toestemming gaf om vier jaarmarkten in Sittard te houden. Alleen de Sint Joep overleefde. De markt begint om 8.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Lees ook:Sint Joep markt 2012 Sittard
Lees ook:De Sint Joep 2010 in Sittard
Lees ook:Sint Joep Markt in Sittard
Lees ook:De Sint Joep 2009 van Sittard
Lees ook:Sint Joep Markt 2015 in Sittard

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sint Joep Markt 2011 in Sittard

  1. @WinkelsSittard

    De St. Joep markt is ieder jaar weer een geweldig feest. En als het weer een beetje mee zit dan wordt het al helemaal prachtige dag.
    Meer info over de St. Joep Markt en andere evenementen in Sittard vindt u natuurlijk op http://www.WinkelsInSittard.nl

      /   Reply  / 
    1. Cor Roskamp

      Ja, schitterend die standwerkers. Jammer dat er niet meerdere bijkomen want o.a. hiermede doet de St.Joepmarkt zich onderscheiden van de andere markten. Winkeliers(sters) van Sittard probeer zelf eens een leuke standwerk stunt(verbaal)vóór je eigen deur met een artikel dat specifiek in je assortiment past!
      Dit blijft beter zitten in het geheugen van de klant én doet zeker wederom een bezoek aan je winkel brengen.
      St.Joepmarkt-feest moet je echt mee beleven en niet vergeten op de markt een borreltje of anders te gebruiken de sfeer hier te proeven.
      Cor (Maastrichtenaar) wonend in Sittard

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>