Sint Joep Markt in Sittard

Dinsdag 19 maart 2013 vindt in Sittard de jaarlijkse Sint Joep Markt plaats (2014: klik hier). Van 8.00 tot 18.00 uur is de binnenstad van Sittard voor de 210e keer het decor van de Sint Josephmarkt, in de volksmond de Sint Joep markt. De historische jaarmarkt is een geliefde markt en vindt ieder jaar op 19 maart plaats: de naamdag van Joseph. Het is de eerste jaarmarkt in het jaar en de grootste van ons land. De Sint Joep Markt is een begrip en trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers uit de hele regio en ver daarbuiten: ook Duitsers en Belgen weten de markt te vinden.

Over een lengte van 5 kilometer rijgen meer dan 500 kramen en verkoopwagens zich aaneen door de binnenstad, met marktkooplui en standwerkers. Zij wensen elkaar op Sint Joep gelukkig Nieuwjaar: na een winterslaap is het is voor hen het begin van het jaarmarktseizoen, aan het begin van de lente. Een felbegeerde titel voor de marktkooplieden is: ‘De koning van de Sint Joep’: de beste standhouder van de markt. De markt stamt uit 1802, toen Napoleon toestemming gaf om twee jaarmarkten in Sittard te houden. Alleen de Sint Joep Markt overleefde.

Lees ook:Sint Joep markt 2012 Sittard
Lees ook:Sint Joep Markt op woensdag 19 maart in Sittard
Lees ook:De Sint Joep 2010 in Sittard
Lees ook:Sint Joep Markt 2015 in Sittard
Lees ook:Zaterdag 19 maart: Jaarmarkt Sint Joep in Sittard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>