Sint Joep markt 2012 Sittard

Maandag 19 maart 2012 is de binnenstad van Sittard tot 18.00 uur voor de 209e keer het decor van de grootste en gezelligste jaarmarkt van Nederland: de Sint Josephmarkt, in de volksmond de Sint Joep markt (2013: klik hier). De historische jaarmarkt is een geliefde markt en vindt ieder jaar op 19 maart plaats: de naamdag van Joseph. Het is de eerste jaarmarkt in het jaar en de grootste van ons land.

 

De Sint Joep is een begrip en trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers vanuit de Euregio naar Sittard. Meer dan 500 kramen en verkoopwagens rijgen zich aaneen door de binnenstad, met marktkooplui, standwerkers, venters, artiesten en het straatorgel. Standwerkers en marktkooplui wensen elkaar op Sint Joep gelukkig Nieuwjaar: na een winterslaap is het is voor hen het begin van het jaarmarktseizoen, aan het begin van de lente. Een felbegeerde titel voor de marktkooplieden is: ‘De koning van de Sint Joep’: de beste standhouder van de markt. De markt stamt uit 1802, toen Napoleon toestemming gaf om vier jaarmarkten in Sittard te houden. Alleen de Sint Joep overleefde.

Lees ook:De Sint Joep 2010 in Sittard
Lees ook:Sint Joep Markt 2011 in Sittard
Lees ook:Sint Joep Markt in Sittard
Lees ook:De Sint Joep 2009 van Sittard
Lees ook:Zaterdag 19 maart: Jaarmarkt Sint Joep in Sittard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>