Greenpeace actie – zet je schoen in Den Haag

Greenpeace lanceerde vandaag een ludieke actie: ga eropuit met een extra schoen en zet je schoen neer op het Plein in Den Haag, bij de ingang van de Tweede Kamer. Rondom het Binnenhof staan nu duizenden schoenen met een verlanglijstje voor de Sint en een wortel voor zijn paard. Op alle lijstjes staat maar één wens: een sterk akkoord op de klimaattop volgende maand in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Greenpeace roept premier Balkenende op om voor de goede Sint te spelen en zich op die top krachtig op te stellen.

De milieuorganisatie denkt dat onze premier het verschil kan maken door met de vuist op tafel te slaan en zo de landen op één lijn te krijgen. De top dreigt te mislukken omdat deelnemende landen het niet eens kunnen worden over het verminderen van de CO2 uitstoot, de grootste boosdoener bij de opwarming van de aarde.

Lees ook:De schaatsen kunnen van zolder
Lees ook:Conferentie Club van Rome in Amsterdam
Lees ook:Is die recessie nou zorgwekkend of niet
Lees ook:Topinstituut voor klimaatverandering komt in Nederland
Lees ook:Herdenking slavernijverleden Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>