Topinstituut voor klimaatverandering komt in Nederland

Nederland krijgt een internationaal topinstituut voor klimaatverandering. In het klimaatverdrag van Parijs in 2015 werd afgesproken dat er een Global Centre of Excellence on Climate Adaptation moet komen: een instituut dat landen adviseert over aanpassingen ten behoeve van een beter klimaat. Sindsdien is door het ministerie van Infrastructuur en Milieu gelobbyd om het instituut naar ons land te krijgen.

Vandaag zet staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu een handtekening voor de oprichting van het instituut. Waar het komt, kan het ministerie nog niet zeggen. In het klimaatverdrag van Parijs spraken 194 landen af dat de opwarming van de aarde niet boven de 2 graden Celsius mag uitkomen. Dijksma noemt Nederland ‘een logische thuisbasis’ voor het instituut, omdat ons land veel ervaring heeft met klimaatverandering, overstromingen en de stijd tegen het water.

Lees ook:VN-klimaatcentrum naar Rotterdam en Groningen
Lees ook:Opening Twente Airport – donderdag 30 maart
Lees ook:Nederland smerigste land van Europa
Lees ook:Conferentie Club van Rome in Amsterdam
Lees ook:Theatermuseum in Stopera Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>