Hoornse kermis met vuurwerk en Lappendag

De binnenstad van Hoorn staat tot en met maandag 18 augustus 2008 in het teken van de jaarlijkse kermis (update 2010: klik hier). Woensdag is familiedag met clowns, schminken en  de prijsuitreiking  kleurplaten; de avond erop treedt de Authority Brass Band op. Vrijdag ontbrandt om 22.00 uur vuurwerk vanaf het Hoonsche Hop. Zaterdag treedt een streetdancegroep op en verzorgt DJ Nick de muziek. Hij komt zondagavond terug, tot Wolter Kroes om 20.00 het podium bestijgt. Maandag is de jaarlijkse Lappendag.
Zie ook ‘Lichtjesavond Broek‘, ‘Bloementapijt‘ en ‘Hoorn Kunst en Cultuur‘.

Lappendag vindt in Hoorn  altijd op de laatste kermisdag plaats. De warenmarkt neemt bijna de hele binnenstad in beslag: honderden kramen bieden de meest uiteenlopende producten, maar vooral ‘lappen’, waarvoor de vrouwen uit heel West-Friesland naar Hoorn komen. De mannen die meegaan, zoeken meestal hun heil in de horecazaken: die zijn tot 16.00 uur open. Tot 20.00 uur is de horeca verplicht gesloten; daarna mogen de deuren weer open.
 

 

Lees ook:Kermis, vuurwerk en Lappendag Hoorn
Lees ook:Lappendag Hoorn
Lees ook:Lappendag Hoorn – maandag 15 augustus
Lees ook:Lappendag Hoorn – maandag 21 augustus
Lees ook:Lappendag Hoorn sluit tien dagen kermis af

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoornse kermis met vuurwerk en Lappendag

  1. vuurwerk nl

    Het was weer harstikke gezellig op de lappendag! En het is altijd een goeie reden om af en toe in Nederland naar het vuurwerk te kijken.
    Volgende keer ben ik er zeker weer bij

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Bloementapijt op stadsplein in Hoorn | Eropuit

  3. Pingback: Hoorn Kunst en Cultuur | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>