Lappendag Hoorn – maandag 21 augustus

Iedere derde maandag in augustus – dit jaar op 21 augustus - vindt in Hoorn de jaarlijkse Lappendag plaats, als afsluiting van tien dagen kermis. Van 06.00 tot 15.00 uur staan honderden kramen en standwerkers in de binnenstad. De markt heeft een eeuwenoude traditie en is één van de grootste in Nederland.

Sinds jaar en dag komen vrouwen uit de regio West-Friesland hierheen om de markt af te struinen. Ze  ‘stallen’ hun mannen in de kroegen, die tot 16.00 uur open zijn.  De kermis is open van 10.00 tot 16.00 uur. Van 16.00 tot 20.00 uur geldt ‘totale drooglegging’: dan moeten alle horecazaken hun deuren sluiten en mag nergens alcohol worden verkocht. Deze ‘avondklok’ is er bij wijze van ‘afkoelperiode’.

Lees ook:Lappendag Hoorn – maandag 15 augustus
Lees ook:Lappendag Hoorn sluit tien dagen kermis af
Lees ook:Lappendag Hoorn 2014
Lees ook:Lappendag Hoorn
Lees ook:Kermis, vuurwerk en Lappendag Hoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>