Lappendag Hoorn

Maandag 16 augustus 2010 vindt in Hoorn de jaarlijkse Lappendag (2014: klik hier). In alle vroegte gaan zo’n 250 kramen open, die samen met standwerkers de hele dag praktisch de hele binnenstad in beslag nemen. Lappendag vindt ieder jaar op de laatste kermisdag plaats: vrouwen uit de regio West-Friesland komen sinds jaar en dag hierheen, struinen de markt af en ‘stallen’ hun mannen in de kroegen, die tot 16.00 uur open zijn.

 

Van 16.00 tot 20.00 uur moet alle horeca verplicht dicht en mag nergens alcohol worden verkocht, ook niet in winkels; daarna mogen de deuren weer open. Dat deel van de dag moet volgens de burgemeester worden gebruikt als ‘afkoelperiode’. De kermis staat tot en met Lappendag (16.00 uur) op de Gedempte Turfhaven en Onder de Boompjes. Ieder jaar, zodra de kermisattracties zijn verdwenen, verandert het centrale plein van Hoorn in één grote bloemenzee. Dan is de Roode Steen het domein van een mega begoniatapijt, dat gratis te bekijken is. Vorig jaar werd de 10e editie onthuld op 20 augustus, met ruim 110.000 begoniabloemen. In het naburige Zwaagdijk zijn eind augustus de vele kleurrijke velden te zien met bloeiende knolbegonia’s.

Lees ook:Begoniatapijt in Hoorn
Lees ook:Kermis, vuurwerk en Lappendag Hoorn
Lees ook:Lappendag Hoorn sluit tien dagen kermis af
Lees ook:Bloementapijt op stadsplein in Hoorn
Lees ook:Lappendag Hoorn 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>