Geen schade na aardbeving Nederland

Gisteravond werd het midden en oosten van Nederland getroffen door een aardbeving. Het KNMI heeft vierduizend meldingen binnengekregen van mensen die iets hebben gevoeld. Voor zover was er geen schade en zijn er geen gewonden gevallen. De beving vond om 21.03 uur plaats op een diepte van 7 kilometer: niet erg diep voor een natuurlijke beving. Dat verklaard waarom zoveel mensen het hebben gevoeld, aldus het weerinstituut.

 

Het epicentrum lag in de buurt van Goch in Duitsland, 40 kilometer ten zuidoosten van Nijmegen. Volgens het KNMI ligt daar een breuklijn in de aardkorst. De aardbeving had een kracht van 4,5 op de schaal van Richer: voor Nederlandse begrippen vrij hevig. Het is daarmee de op twee na zwaarste in Nederland in de afgelopen honderd jaar: ‘Net eentje die op de grens van schade zit’, zei een seismoloog. In het gebied waar de aardbeving plaatsvond, komen ongeveer eens in de tien, twintig jaar aardbevingen van deze omvang voor. Ze worden vooral veroorzaakt door de breuklijnen die in dit grensgebied van Nederland en Duitsland liggen. De precieze oorzaak van deze beving wordt nog onderzocht.

Lees ook:Aardbeving schrikt Noord Groningen wakker
Lees ook:Aardschok schrikt Groningen wakker
Lees ook:Aardbeving Groningen was akoestische knal
Lees ook:Sculpturepark Zuidlaren sluit expo zandsculpturen vanwege aardbevingsgevaar
Lees ook:Veel schade na brand in Rabobanktoren Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>