Sculpturepark Zuidlaren sluit expo zandsculpturen vanwege aardbevingsgevaar

IMG_20160829_160631Sculpturepark Zuidlaren heeft uit voorzorg het grootste deel van haar zandsculpturenexpo in de Prins Berhardhoeve gesloten. Miniatuurzand, de Lego- en schoolplaten tentoonstelling, de speelhal en Bricksart blijven open. De grootste zandsculpturenexpo ter wereld, met als thema ‘Hondsrug Verbeeldt’, heeft op 12 februari aanzienlijke schade opgelopen door een aardbeving in de regio. 

Directeur John Francke noemt het ‘een ramp: het Sculpture Park kan de veiligheid van bezoekers niet langer garanderen.’ Meer dan de helft van de zandbeelden raakte beschadigd door de beving, met een kracht van 1,9 op de schaal van Richter. Een 7 meter hoog zandbeeld van een gletsjer staat op instorten. Volgens de directeur loopt de schade in de tonnen. Omdat Zuidlaren buiten het bevingsgebied ligt, weigert de NAM de schade te betalen. Het Sculpture Park beraamt zich op juridische stappen tegen de NAM.

Lees ook:Aardbeving schrikt Noord Groningen wakker
Lees ook:Groningen kan zwaardere aardbevingen verwachten dan Kamp in brief zegt
Lees ook:Aardbeving Groningen tijdens gasdebat Tweede Kamer
Lees ook:Aardschok schrikt Groningen wakker
Lees ook:Avifauna dicht vanwege vogelgriep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>