Veel schade na brand in Rabobanktoren Utrecht

Een brand in de gloednieuwe hoogbouw van de Rabobank aan de Croeselaan in Utrecht heeft veel schade veroorzaakt. Zondagnacht brak rond 02.00 uur brand uit op de 25e en 26e verdieping van één van beide 105 meterhoge torens, in de volksmond  ‘de verrekijker’. Er deed zich een explosie voor: de klap was in de wijde omtrek te horen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Beide wolkenkrabbers zijn nog in aanbouw. 

Daardoor zijn de aansluitpunten voor brandslangen er nog niet. De brandweer moest water halen uit het Merwedekanaal, dat een paar honderd meter verderop loopt. De brand is inmiddels geblust, maar de schade is behoorlijk. Van instortingsgevaar is evenwel geen sprake. Officieel zou het pand begin volgend jaar in gebuik worden genomen en zouden zo’n drieduizend werknemers van de bank erheen moeten verhuizen. De bank houdt er al rekening mee dat dit vertraging zal oplopen.

Lees ook:Chaos in stadion FC Groningen na brand
Lees ook:Gemeentehuis Waalre mogelijk niet verloren
Lees ook:Dikke rookwolk door brand in Wormerveer
Lees ook:Beelden Madame Tussauds na brand niet beschadigd, mogelijk rookschade bij kleding
Lees ook:Brand verwoest historische panden in Kampen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>