Talkshow met Kathryn Stockett door aswolk geannuleerd

Maandag 19 april 2010 zou de Amerikaanse schrijfster Kathryn Stockett, auteur van ‘Een Keukenmeidenroman‘ te gast zijn bij de maandelijkse WOMEN Inc. Talkshow. Door de aswolk kan de Amerikaanse schrijfster niet naar Nederland komen. De talkshow zou vanavond plaatsvinden  in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en zou gaan  over haar boek, vrouwenemancipatie en de rel die haar boek in Amerika heeft veroorzaakt. ‘Een Keukenmeidenroman’ stootte Dan Brown van de nummer 1 op de New York Times bestsellerslijst.

 

De roman, die zich afspeelt in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren ’60, laat zien hoe de zwarte bevolking van Mississippi werd behandeld. Het was een tijd van segregatie, van verregaande discriminatie, en van een bijna onoverkomelijke barrière tussen blank en zwart. Nu, nog geen vijftig jaar later, woont er een zwarte president in het Witte Huis. De drie vrouwelijke hoofdpersonen, miss Skeeter, Aibileen en Minny, hadden dat nooit durven denken.

Lees ook:Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie
Lees ook:Dinsdag 21 maart: Dag tegen Racisme en Discriminatie
Lees ook:Echte zwarte Sint bezoekt Bijlmer
Lees ook:Expositie “Zwarte Piet in spotprenten” in Museum Hoorn
Lees ook:Kapelle eert Annie M.G. Schmidt met Anniedagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>