Scheringa museum mogelijk afgebroken

Het lukt de curatoren van de failliete DSB niet om grote onderdelen van het bedrijf te verkopen. Zo is er nog steeds geen koper voor voetbalclub AZ, het AZ stadion en de kunstcollectie van Dick Scheringa. Voor het onvoltooide Scheringa museum in het Noord-Hollandse Wognum ziet het er nog somberder uit; als dat pand niet snel wordt verkocht, dreigt het te worden afgebroken. ABN Amro legde vier maanden geleden beslag op de complete kunstcollectie, omdat de voormalig bankdirecteur  de hypotheekrente voor zijn museumgebouw niet meer betaalde.

 

De collectie met zo’n 1300 kunstwerken heeft een verzekeringswaarde van 40 miljoen euro, het onaffe museum  25 miljoen. De collectie bestaat vooral uit modern/realistische werken, onder andere van Carel Willink, Charley Toorop, de Belg René Magritte en de Brit Lucian Freud. Ook veel jurken uit de collectie van de Nederlandse modeontwerpster Fong Leng maken er deel van uit. Voorkeur van bank én curatoren is om de collectie in haar geheel in Nederland te verkopen. Nu dat niet lijkt te werken, worden geruchten in de kunstwereld luider dat de collectie onder de hamer gaat. ABN Amro zou al contact hebben gezocht met veilinghuizen Sotheby’s en Chrsitie’s om de stukken te laten taxeren. Directeur Bella van Giesen van het  museum ontkent berichten over sloop van het pand en veiling van de kunstwerken.

Lees ook:Scheringa-collectie te zien in museum MORE in Gorssel
Lees ook:Scheringa Museum komt er niet
Lees ook:Scheringa collectie gaat naar museum in de Achterhoek
Lees ook:Mogelijke doorstart failliete Scheringa Museum
Lees ook:Leeg Scheringa Museum voorlopig gratis open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>