Scheringa collectie gaat naar museum in de Achterhoek

De kunstcollectie van Dick Scheringa gaat voor een groot gedeelte naar de gemeente Lochem in de Achterhoek. Zo’n duizend kunstwerken krijgen een onderkomen in het voormalig gemeentehuis in Gorssel (dat onder de gemeente Lochem valt0. De werken werden in maart van de Deutsche Bank overgenomen door zakenman Hans Melchers uit Vorden. De bank kreeg de collectie in handen na het faillissement van de DSB Bank van Scheringa.

 

Melchers wilde de topstukken in Nederland zien te houden. Hij is nu eigenaar van ongeveer duizend van de in totaal 1240 werken van de collectie van Scheringa. Het voormalig gemeentehuis van Gorssel wordt verbouwd. De monumentale voorkant blijft behouden, maar de later aangebouwde delen worden gesloopt. Architect Hans van Heeswijk tekent voor de nieuwbouw van het museum, dat in 2014 open moet gaan. De dochter van Hans Melchers, Marisa, gaat het museum leiden. Zij studeerde kunstgeschiedenis en Archeologie in Leiden.

Lees ook:Scheringa-collectie te zien in museum MORE in Gorssel
Lees ook:Scheringa museum mogelijk afgebroken
Lees ook:Scheringa wil parlementaire enquête
Lees ook:Leeg Scheringa Museum voorlopig gratis open
Lees ook:Onaffe Scheringa Museum in de verkoop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>