Mogelijke doorstart failliete Scheringa Museum

Het Scheringa Museum is failliet verklaard. Vanmorgen sprak de rechtbank het faillissement uit van DS Art B.V., de vennootschap waarin de collectie en de exploitatie van het museum zijn ondergebracht. Het museum in de vroegere huishoudschool in Spanbroek sluit woensdag definitief haar deuren. Schuldeiser ABN Amro had de vaste collectie op 20 oktober al weggehaald, als onderpand voor een hypotheek voor de nieuwbouw voor het museum in Opmeer. Hoewel leeg, bleef het pand in Spanbroek gratis  open voor het publiek; dagelijks kwamen bezoekers steun betuigen aan Scheringa en zijn failiet verklaarde DSB.  

 

Een deel van het personeel moet worden ontslagen. De directie van het museum broedt op een plan om de ruim 1300 werken bijeen te houden en onder te brengen in de nieuwbouw in Opmeer en is in gesprek met de provincie en mogelijke sponsors. Het nieuwe pand is bijna klaar en zal worden afgebouwd. ‘Iedereen is nog in goed overleg hierover, het faillissement verandert daar niets aan’, zei een woordvoerder. De rechter geeft de directie de gelegenheid om een doorstart voor het museum in de nieuwbouw te onderzoeken.

Lees ook:Scheringa Museum komt er niet
Lees ook:Onaffe Scheringa Museum in de verkoop
Lees ook:Scheringa collectie gaat naar museum in de Achterhoek
Lees ook:Scheringa-collectie te zien in museum MORE in Gorssel
Lees ook:Etmaal adempauze voor DSB Bank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>