Verbreding A4 bij Leiderdorp gaat door

Minister Eurlings van Verkeer heeft zijn eerste wapenfeit binnen: de verbreding van de A4 bij Leiderdorp gaat door. Een van de grootste knelpunten op de Nederlandse snelwegen was (steevast hoog in de file top-10) was en is al jaren een doorn in het oog van automobilist en bedrijfsleven. De minister zei eind maart dat dit als eerste wegproject zou worden aangepakt, als de Eerste Kamer zijn zogenaamde spoedwet wegverbreding zou hebben goedgekeurd. Die wet behelst wegverbreding en versnelde aanleg van spitsstroken. De Tweede kamer keurde de wet, die soepele procedures mogelijk maakt, in januari al goed.

De verbreding van de flessenhals op de drukke A4 werd in de zomer van 2007 door de Raad van State stopgezet, mede door toedoen van Milieudefensie: de gevolgen voor de luchtkwaliteit waren niet voldoende doorgerekend.  De eerste werkzaamheden beginnen in de tweede helft van juni; in september begint het echte werk tussen Burgerveen en Leiden. Het aantal rijstroken gaat van vier naar zes, de weg wordt over 1400 meter verdiept aangelegd en er komt een aquaduct onder de Oude Rijn bij. De nieuwe snelweg moet in 2014 klaar zijn.

Lees ook:Aardbeving Groningen tijdens gasdebat Tweede Kamer
Lees ook:Heb je geen auto? Tóch autobelasting betalen!
Lees ook:Tweede Kamer moet ruim vijf jaar verkassen vanwege verbouwing Binnenhof
Lees ook:Maand langer strippenkaart in Zuid-Holland
Lees ook:VVD tegen btw-verhoging op cultuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>