Tweede Kamer moet ruim vijf jaar verkassen vanwege verbouwing Binnenhof

De Tweede Kamer kan 5,5 jaar niet vergaderen in het Binnenhof, vanwege een ingrijpende renovatie. De Tweede Kamer zit sinds 1992 in een nieuw onderkomen, maar dat is inmiddels toe aan groot onderhoud. Het hele Binnenhof-complex moet grondig worden gerenoveerd, ook de Eerste Kamer, de ruimtes van de Raad van State en Algemene Zaken en het Torentje van de premier.

Renovatie zou hard nodig zijn, omdat er onder meer loslatend cement en scheuren in muren zijn geconstateerd. Als er in stappen wordt gerenoveerd, kan de Tweede Kamer op het Binnenhof blijven, maar dan duurt de verbouwing 13 jaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is een optie om tijdelijk naar toe te verhuizen. Dat immense gebouw aan de Bezuidenhoutseweg komt leeg, als het ministerie naar een kleinere locatie verhuist: het voormalige pand van VROM naast Den Haag Centraal. De stuurgroep Renovatie Binnenhof moet voor de zomer met een plan komen. Naar verwachting kan de verbouwing op zijn vroegst in 2018 beginnen.

Lees ook:Binnenhof Den Haag definitief vijf jaar op slot
Lees ook:Renovatie Binnenhof ‘officieel geheim verklaard’
Lees ook:Verbouwing paleis Huis ten Bosch ‘bijna twee keer zo duur’
Lees ook:Derde Amsterdams museum loopt bouwvertraging op
Lees ook:Paleis Soestdijk goede locatie National Historisch Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>